fbpx

BLOEMENGIDS

Deze bloemengids zit boordevol informatie over alle aspecten van bloemen. Je vindt er alle uitleg over de bloem, de oorsprong, de bloeitijd en de verzorging. Naast deze bloemengids vind je ook meer informatie op onze blog.

 Agapanthus

De Agapanthus

De Agapanthus: als de eerste zonnestralen in de lente komen piepen, staat deze snijbloem vooraan in de rij om te mogen bloeien. Het is dan ook een prachtige bloem in een voorjaarsboeket!

Allium

Allium

Allium, of beter bekend als de sierui, is een spectaculaire bloeiende bol van kleine bloemetjes. Wie had verwacht dat door een lid van de uienfamilie zo’n prachtige creatie ontstaat?

Amaryllis

Amaryllis

Amaryllis, ieders lieveling tijdens kerst, maar ook een prachtige snijbloem in een boeket tijdens de winterperiode. Een veelzijdige bloem dus!

Antirrhinum

Een prachtige, kleurrijke bloeier in je boeket, de leeuwenbek. De botanische naam van dit kleine leeuwtje is Antirrhinum, een fleurig lid van de weegbreefamilie.

Astrantia

Astrantia

De Astrantia heeft mooi, witte-roze tot grijs-roze bloemen met rozige schutblaadjes. De bloem combineert zwarte stelen met felle, paarse bloemen met een zoete geur.

Bupleurum

De bupleurum

De Bupleurum of het Goudscherm wordt niet alleen in de keuken bij herboristen gebruikt, maar ook als prachtige snijbloem in een boeket. Het scherm lijkt bij het uiteinde uit elkaar te spatten, wat een leuke dynamiek aan je boeket geeft.

Campanula

De campanula

De Campanula’s brengen in de zomermaanden van juni tot en met augustus sfeer en kleur in huis! De Campanula wordt ook wel eens de klokbloem genoemd.

Dahlia

Dahlia

Geef je een boeket met Dahlia’s cadeau? Dan geef je er een mooie boodschap bij. De bloem staat symbool voor weelde, kracht en voor de boodschap ‘voor altijd de jouwe’.

Daucus

De Daucus is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook een sterke snijbloem. Eentje waar je lang plezier van hebt in je boeket!

Delphinium

Delphinium

Door zijn opvallende verschijning, is Delphinium perfect als versiering voor trouwfeesten, beurzen, evenementen. Door hun omvang geven ze grote ruimtes heel wat kleur.

Duizendschoon

Duizendschoon

De Duizendschoon is een kleurrijk exemplaar die in boeketten voor leven in de brouwerij zorgt.

Echinacea

Echinacea

De Echinacea is een flamboyante snijbloem die alle aandacht trekt door de grote, stevige bloemen die flink de lucht in steken.

Gerbera

Gerbera

Het kleurenpalet waarin gerbera’s verkrijgbaar zijn is oneindig. In harmonieuze pastelkleuren, maar ook eerder in felle tinten. Grote gerbera’s, kleine gerbera’s, in alle vormen en maten vind je ze.

Helianthus

De Helianthus

De Zonnebloem richt het hart van de bloem precies naar waar de zon staat. Bij felle zon kijken de meeste zonnebloemen dezelfde kant op!

Helichrysum

De bladeren van de Helichrysum of de Strobloem knisperen als papier. Ze hebben hun naam Strobloem dus niet gestolen!

Kamille

De Kamille

De bekendste variant van de Kamille herken je aan de kleursamenstelling: geel en wit. Het hart van de bloem is geel omringd met witte, langwerpige bloemblaadjes.

Limonium

De Limonium herken je misschien wel als dé droogbloem uit de jaren 80. Maar de zomerbloem is helemaal terug van weggeweest en past ze perfect in een eerder vintage boeket!

Lisianthus

Lisianthus

De veelzijdigheid aan kleuren maakt van de Lisianthus een favoriet bij feestelijke aangelegenheden of een zomers cadeau.

Molucella

Molucella

De Molucella Laevis of Ierse Klokjes zijn nog vrij onbekend bij ons en wordt vaak enkel door echte bloemenliefhebbers geplant. Jammer, want deze bloem is heel erg decoratief! Tijd om de Molucella beter te leren kennen.

Papaver

De Papaver bestaat in veel verschillende bloemvormen en kleuren. Van nature heeft de Papaver mooie, grote kroonbladeren die rond het hart van de bloem gevouwen zijn. In een boeket worden enkel de zaaddozen van de Papavers gebruikt.

Panicum Fontaine

Panicum Fontaine

De Panicum Fontaine is een siergras met “fonteinachtige” pluimen. Prachtig als vulling voor je boeket of een speels element in een bloemstuk.

Phlox

De heerlijke geur maakt van de Phlox een echte verleider. Het leuke aan deze bloem is dat de bloem leeft op de vaas. Alle bloemetjes gaan mooi open.

Pioenroos

De pioenroos

De pioenroos is een prachtige bloem die je enkel tijdens het seizoen vindt. In de volksmond wordt deze snijbloem ook wel eens de “Pinksterroos” genoemd.

Zinnia

Zinnia

De zinnia is één van de meest populaire zomerbloeiers. Zinnia’s zijn heel geliefd bij vlinders. De bloemen lokken de vlinders naar zich toe en de vlinders doen dienst als “bestuivers” voor de bloemen.