fbpx

De Campanula

De campanula

De Campanula’s brengen in de zomermaanden van juni tot en met augustus sfeer en kleur in huis! De Campanula wordt ook wel eens de klokbloem genoemd. 

De Campanula: lees er alles over

De Campanula

De Campanula is een snijbloem met een frisse uitstraling in blauwe, paarse, witte of roze kleuren. De naam klokjesbloem of klokje hebben ze te danken aan hun klokvormige bloemen. 

 

De Campanula komt uit een grote familie van meer dan 300 soorten (Campanulaceae). Dit zijn een aantal populaire soorten:

  • De Addenda is een snijbloem met witte, paarse-blauwe klokjes.
  • De Lactiflora bloeien in de kleuren roze of paars. 
  • De Persicifolia is een hogere variant. De kleur varieert van wit tot roze en paars. 
  • De klokjes van de Portenschlagiana zijn eerder paarsblauw. 
  • De Poscharskyana zijn kleine klokjes met paars-blauwe kleur. 

Oorsprong

Oorspronkelijk is de campanula een bergplant die van nature voorkomt in de Alpen, de Apennijnen en op het Balkanschiereiland. De betekenis is afkomstig van de Latijnse naam “Campana”. Dat betekent klok en Campanula is het verkleinwoord daarvan: klokje. Maar naast een klokvorm zijn er ook die een de vorm van een ster of een schaal hebben. 

Bloeitijd

De Campanula’s hebben twee bloeiperiodes. Je vindt ze terug bij Crea-fleur in mei en juni, maar daarna opnieuw van september tot oktober.

Verzorging

De Campanula is een prachtige snijbloem die meteen in het oog springt in een boeket bloemen. Snijd de Campanula op het juiste moment schuin aan, want dat bepaalt hoe lang de Campanula bloeit als snijbloem.

Bij Crea-fleur worden de bladeren van de steel zorgvuldig verwijderd. Op die manier komen de bladeren niet in het water terecht. Van zodra de bladeren in het water blijven hangen, vormen er zich algen in het water. Dat gaat ten koste van de kwaliteit van het water en dus ook de levensduur van de bloem.

 

De snijbloemen worden in de bloemenwinkel nog een paar centimeter ingekort. Het is aan te raden om de levensduur te verlengen door ze schuin aan te snijden van zodra je ze mee naar huis neemt. Op die manier vergroot je het drinkoppervlak van de bloem aan de steel. Zorg zeker voor een schone vaas met vers water. En vermijd fruit, tocht en direct zonlicht.

Meer informatie over de verzorging van je boeket lees je hier