fbpx

De Papaver

De Papaver bestaat in veel verschillende bloemvormen en kleuren. Van nature heeft de Papaver mooie, grote kroonbladeren die rond het hart van de bloem gevouwen zijn. In een boeket worden enkel de zaaddozen van de Papavers gebruikt. 

Ontdek alles over de Papaver

De Papaver

Papavers zijn prachtige bloeiers met komvormige bloemen met een donker hart. De bladeren zijn groen en bedekt met haartjes. Na de bloei verschijnen de zaaddozen met miljoenen zaadjes om de bloem verder te verspreiden. De zaden van de Papaver worden gebruikt als maanzaad op broodjes, cakes en andere gerechten.

Oorsprong

Ben je benieuwd waar de Papaver aan zijn synoniem klaproos komt? De reden waarom ze het ook de klaproos noemen, is dat de bloem dichtklapt als het weer regenachtig is. 

De Papaver is ook een belangrijk symbool uit de eerste wereldoorlog. Op de akkers die waren omgewoeld van granaten en bommen verschenen de bloemen massaal. De mensen geloofden dat de klaprozen bloeiden om de plaatsen waar de soldaten gesneuveld waren. De klaproos staat dus symbool voor troost, maar ook een mooi teken om de gesneuvelden te herdenken.

Bloeitijd

De papaver bloeit van mei tot en met juli. 

Verzorging

In een boeket worden enkel de zaaddozen van Papavers gebruikt, omdat de bloem zelf maar een houdbaarheidsdatum van een dag heeft als je de bloem aansnijdt. De zaaddoos van een papaver is gemakkelijk te verzorgen. Zet je de snijbloem op water, dan droogt de bloem nog steeds in. Qua verzorging heeft de zaaddoos dus weinig vereisten.