fbpx

De Amaryllis

Amaryllis

Amaryllis, ieders lieveling tijdens kerst, maar ook een prachtige snijbloem in een boeket tijdens de winterperiode. Een veelzijdige bloem dus!

Ontdek alles over de Amaryllis

De Amaryllis

Deze bloem wordt vaak gebruikt in kerstboeketten en kerststukken en is een echte winterbloeier. De amaryllis is verkrijgbaar in de kleuren rood, roze, donke rroze, oranje, geel, wit en bleekgroen. Ook zijn er veel variaties verkrijgbaar met gekleurde strepen en randen op de bloembladeren.

Oorsprong

De bloem komt van nature voor in de tropische gebieden van Mexico, de Caraïben en het noorden van Argentinië. De botanische naam van de amaryllis is Hippeastrum. ‘Hippeus’ staat voor ridder en ‘astrum’ voor ster. Net als de meeste andere bloemen heeft de amaryllis ook een symbolische betekenis. Zo staat de bloem symbool voor trots, betoverende schoonheid, vriendschap en genegenheid. 

Bloeitijd

De Amaryllis bloeit van november tot en met maart. 

Verzorging

Vergroot het drinkoppervlak van de Amaryllis door de bloem aan de steel schuin aan te snijden. En meteen vers drinkwater geven daarna is enorm belangrijk. Elke seconde dat je wacht sluit de Amaryllis zijn drinkvaatjes meer ter bescherming van de bacteriën. Denk ook aan een vaas die je pas hebt afgewassen om ook zo alle bacteriën te elimineren. 

De Amaryllis wordt in de bloemenwinkel nog een paar centimeter ingekort. Het is aan te raden om de levensduur van een Amaryllis te verlengen door ze schuin aan te snijden van zodra je ze mee naar huis neemt. Op die manier vergroot je het drinkoppervlak van de bloem aan de steel. Zorg zeker voor een schone vaas met vers water. En vermijd fruit, tocht en direct zonlicht.

Meer informatie over de verzorging van je boeket lees je hier