fbpx

De Daucus

De Daucus is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook een sterke snijbloem. Eentje waar je lang plezier van hebt in je boeket!

De Daucus: lees er alles over

De Daucus

De Daucus of de wilde peen is een prachtig bloem met bordeauxrode bloemen. Wilde peen komt voor in droge graslanden, bermen, dijken en duinen. Het “scherm” van de bloem bestaat uit vele stralen, waarvan de buitenste stralen in de vorm van een “vogelnestje” naar binnen buigen als ze rijp worden. Vandaar dat de bloemen ook vogelnestjes genoemd worden. De wortels zijn dikke, witte penwortels. De jonge bloemen zijn eerst wit, maar krijgen pas later met voldoende zon en water een kleurtje. 

Oorsprong

De zaden van de Daucus werden 2000 jaar geleden al gebruikt in de medische wereld. Als bloem deed de peen haar intrede in Europa in de 13e of 14e eeuw, maar haar oorsprong ligt in Klein-Azië.

Bloeitijd

De bloeitijd van de Daucus is van juni tot en met september.

Verzorging

Het is heel belangrijk dat je de stelen schuin afsnijdt. Zo vergroot je de oppervlakte die de de Wilde Peen kunnen gebruiken om water te drinken en nemen de vaten van de Wilde Peen het water gemakkelijker op. 

Zet de bloemen niet te diep in het water en zorg ervoor dat er geen bladeren in het water komt. Als er bladeren in het water komen, zorgen bacteriën ervoor dat de Wilde Peen minder lang mooi blijven. Verschoon het water ook regelmatig.