fbpx

De Agapanthus

De Agapanthus

De agapanthus: als de eerste zonnestralen in de lente komen piepen, staat deze snijbloem vooraan in de rij om te mogen bloeien. Het is dan ook een prachtige bloem in een voorjaarsboeket! 

De Agapanthus: lees er alles over

De Agapanthus

Het lijkt of de bloemetjes van de Agapanthus als vuurwerk vanuit de kern van de bloem uit elkaar spatten. Op de bloemenschermen kunnen tot wel 50 bloemen hangen. De Agapanthus heeft langwerpige bladeren en op het einde van de steel prijken een prachtige bol van kleine bloemetjes. De snijbloem is verkrijgbaar in het wit, maar de snijbloem heeft zoveel tinten dat de kleuren elke keer een verrassing zijn. 

Oorsprong

De betekenis van de bloem vindt zijn oorsprong in het Griekse ‘Agape’ en ‘Anthos’. Agape staat voor ‘liefde’ en Anthos staat voor ‘bloem’. De bloem der liefde dus! Van nature komt deze bloem voor op de Canarische eilanden en op het Portugese bloemeneiland Madeira. 

Bloeitijd

De Agapanthus vind je bij je bloemist terug vanaf mei tot en met augustus

Verzorging

De Agapanthus is een geweldige bloem om te gebruiken in een boeket. Omwille van zijn grootte brengt hij een mooi evenwicht in je boeket. Het is heel belangrijk om de bloem schuin aan te snijden. Op die manier vergroot je het drinkoppervlak van de snijbloem en verleng je de levensduur.