fbpx

De Dahlia

Dahlia

Geef je een boeket met Dahlia’s cadeau? Dan geef je er een mooie boodschap bij. De bloem staat symbool voor weelde, kracht en voor de boodschap ‘voor altijd de jouwe’.

De Dahlia: lees er alles over

De Dahlia

Een Dahlia is een voltreffer in een prachtig zomerboeket! De Dahlia is bijzonder door zijn bloemblaadjes. Soms effen kleuren, soms opvallend fel met stipjes of streepjes. Ook de blaadjes zelf komen in verschillende vormen voor, rond, sprietig of opgerold. 

Oorsprong

De naam Dahlia komt van de Zweedse botanicus A. Dahl. De bloem komt oorspronkelijk uit Mexico, waar hij op de vochtige en koude noordkant van berghellingen groeide.

Bloeitijd

De bloeitijd van de Dahlia is van juni tot en met oktober.

Verzorging

Zorg ervoor dat de Dahlia goed kan drinken. Dat doe je door de bloem schuin aan te snijden. Zo is de oppervlakte van de drinkvaten van de bloem net wat groter en neemt de bloem het water gemakkelijker op. 

Zorg ervoor dat het water niet te hoog komt en vermijd ook ten alle tijden dat de bladeren van de bloem in het water blijven hangen. Want dan vormen er zich algen in het water en die bacteriën verminderen de levensduur van je bloem aanzienlijk. Ook het water regelmatig verschonen houdt de bacteriën op afstand.