fbpx

De Phlox

De heerlijke geur maakt van de Phlox een echte verleider. Het leuke aan deze bloem is dat de bloem leeft op de vaas. Alle bloemetjes gaan mooi open.

De Phlox: lees er alles over

De Phlox

Phlox is er in verschillende kleuren, van zuiver wit tot tinten zoals roze en paars. De teelt van Phlox als snijbloem was enigszins in de vergetelheid geraakt, maar inmiddels wordt deze zomerbloem weer volop geteeld. De Phlox heeft eerder ovale bladeren met groene of rode overlopende kleuren. Aan de twijgen ontstaan steelachtige bloemen, in fantastische kleuren, die heerlijk geuren.

Oorsprong

Phlox behoort tot de vlambloemfamilie of de Polemoniaceae. De naam Phlox is afgeleid van phlogos, wat vlam betekent. De bloem wordt ook wel vlambloem genoemd. Wellicht door de felle kleuren van de bloem. De meeste Phlox-soorten behoren tot de Paniculata-groep. Paniculata betekent pluimvormig, wat verwijst naar de pluimvormige bloeiwijze. Phlox komt van oorsprong uit Noord-Amerika.

Bloeitijd

De bloeitijd van de Phlox is van juli tot en met september.

Verzorging

Het allerbelangrijkste is dat je de stelen van de Phlox schuin afsnijdt. Zo nemen de vaten van de bloem het water gemakkelijker op. 

Zorg ervoor dat het water niet te hoog komt en dat de bladeren niet in het water blijven hangen. Met de bladeren in het water zorgen bacteriën ervoor dat je bloem minder lang mooi zal bloeien. Zorg er ook voor dat je het water regelmatig verschoont.