fbpx

De Antirrhinum

Een prachtige, kleurrijke bloeier in je boeket, de leeuwenbek. De botanische naam van dit kleine leeuwtje is Antirrhinum, een fleurig lid van de weegbreefamilie.

De Antirrhinum: lees er alles over

De Antirrhinum 

De bloemen zijn er in verschillende kleurschakeringen, gaande van rood, geel, oranje, paars, roze tot wit. Soms vind je ze zelfs in twee kleuren terug. Het groene blad is lancetvormig en gaaf. 

Oorsprong

De Antirrhinum is afkomstig uit uit het Middellandse Zeegebied. De Leeuwenbek is een kruidachtige plant uit de weegbreefamilie. In België komt alleen de grote leeuwenbek verwilderd voor. De Antirrhinum of de Leeuwenbek kreeg de naam omdat de bloem lijkt op de mond van een leeuw. 

Bloeitijd

De bloeitijd van de Antirrhinum is van mei tot en met september.

Verzorging

Zorg ervoor dat de Leeuwenbek goed kan drinken. Dat doe je door de bloem schuin aan te snijden. Zo is de oppervlakte van de drinkvaten van de bloem net wat groter en neemt de bloem het water gemakkelijker op. 

Zorg ervoor dat het water niet te hoog komt en dat de bladeren niet in het water blijven hangen. Met de bladeren in het water zorgen bacteriën ervoor dat je bloem minder lang mooi zal bloeien. Zorg er ook voor dat je het water regelmatig verschoont.