fbpx

De Kamille

De Kamille

Kamille zal bij de meesten wel een belletje doen rinkelen als bloem met helende krachten. Zo maak je er een kruidige thee van of vind je de Kamille terug in allerlei zalfjes. Maar ook als bloem is het een geweldig exemplaar!

Ontdek alles over de Kamille

De Kamille

De bekendste variant van de Kamille herken je aan de kleursamenstelling: geel en wit. Het hart van de bloem is geel omringd met witte, langwerpige bloemblaadjes. Nog een grote herkenningsfactor van de bloem is de sterke geur.

Oorsprong

De Kamille behoort tot de Composietenfamilie en vindt zijn herkomst in het Zuiden van Europa. Door de ontwikkeling van de landbouw vond je de bloem ook steeds meer in het Noorden terug. In het wild vind je deze bloem eerder terug op akkers, bermen en dijken, waar de grond vochtig en rijk aan stikstof is. Tegenwoordig groeit de bloem ook in het wild in Australië en het zuiden van Amerika.

De botanische naam is Matricaria Chamomilla. Deze naam is opgebouwd uit de Latijnse woorden ‘Mater’ en ‘Caria’. ‘Mater’ betekent moeder en ‘Caria’ betekent zorg. Een zorgende moeder dus, die Kamille!

Bloeitijd

De bloeitijd kan gaan van mei tot september, maar de kamille bloeit wel het best in de zomermaanden. Is de bloem uitgebloeid, dan gaan de witte blaadjes vanzelf hangen. 

Verzorging

Kamille is zonder twijfel één van de bekendste bloemen en een geweldige bloem in een boeket! Wil je er zo lang mogelijk plezier van hebben? Snijd de stengel schuin aan van zodra je de bloem of het boeket thuis hebt. Op die manier vergroot je het drinkoppervlak van de bloem aan de steel. Zet de Kamille in een propere vaas met vers drinkwater. Fruit, toch en direct zonlicht vermijd je best zoveel mogelijk, want dat verkort de levensduur van de bloem.

 

Crea-fleur verwijdert de bladeren van de steel zorgvuldig, zodat ze niet in het water terecht komen. Want als de bladeren in het water blijven hangen, dan vormen er zich algen. En dat gaat ten koste van de kwaliteit van het water en uiteindelijk ook ten koste van de bloeitijd van je bloem. 

 

Verder blijft deze prachtige bloem lang mooi. Van zodra de rest van de bloemen uitgebloeid zijn, kan je de bloemen nog in een leuk vaasje bewaren. Zo geniet je er extra lang van!