fbpx

De Molucella

Molucella

De Molucella Laevis of Ierse Klokjes zijn nog vrij onbekend bij ons en wordt vaak enkel door echte bloemenliefhebbers geplant. Jammer, want deze bloem is heel erg decoratief! Tijd om de Molucella beter te leren kennen.

De Molucella: lees er alles over

De Molucella

De bloemen zijn met hun kaarsvormige bloemstelen heel lang houdbare snijbloemen. De planten hebben groene, fijne geaderde bladeren rondom de stengels. De bladeren groeit in kransen en omsluiten de kleine, witte bloemen. De bladeren van de  bloem zelf zijn opvallende, groene bloemkelken die kenmerkend zijn voor de bloem.

Oorsprong

Molucella heeft als bijnaam klokken van ierland. Waar die benaming precies vandaan komt is niet duidelijk, want Molucella is oorspronkelijk afkomstig uit Turkije, Syrië en Kaukasus.

Bloeitijd

De bloeitijd van de Molucella is van juli tot en met oktober.

Verzorging

Het is heel belangrijk dat je de stelen schuin afsnijdt. Zo vergroot je de oppervlakte die de de Ierse Klokjes kunnen gebruiken om water te drinken en nemen de vaten van de Ierse Klokjes het water gemakkelijker op. 

Zet de bloemen niet te diep in het water en zorg ervoor dat er geen bladeren in het water komt. Als er bladeren in het water komen, zorgen bacteriën ervoor dat de Ierse Klokjes minder lang mooi blijven. Verschoon het water ook regelmatig.