fbpx

De Helichrysum

De bladeren van de Helichrysum of de Strobloem knisperen als papier. Ze hebben hun naam Strobloem dus niet gestolen!

De Helichrysum: lees er alles over

De Helichrysum 

Hou je van felle kleuren in je leefruimte? Dan is de Helichrysum bracteatum of de strobloem een aanrader! De plant heeft langwerpige, puntige bladeren en volle, rijke bloemen in roze, rood, geel, paars, wit en oranje. Ze bloeien rijk met bijzonder gevormde bloemen, de rand staat mooi open en ziet er wat stekelig uit. Omwille van de stroachtige bladeren leent deze bloem zich perfect om te in te drogen, maar ook vers zijn ze prachtig in een boeket! 

Oorsprong

Van oorsprong groeien strobloemen in Australië. Daar groeit de plant eerder in woestijnachtige grond. De meest recente soort is afkomstig van een creatie die is ontstaan in Duitsland rond 1850. 

Bloeitijd

De bloeitijd van de Helichrysum is van juli tot en met augustus.

Verzorging

Het is heel belangrijk dat je de stelen schuin afsnijdt. Zo vergroot je de oppervlakte die de de Strobloem kunnen gebruiken om water te drinken en nemen de vaten van de Strobloem het water gemakkelijker op. 

Zet de bloemen niet te diep in het water en zorg ervoor dat er geen bladeren in het water komt. Als er bladeren in het water komen, zorgen bacteriën ervoor dat de Strobloem minder lang mooi blijven. Verschoon het water ook regelmatig.