fbpx

De Delphinium

Delphinium

Door zijn opvallende verschijning, is Delphinium perfect als versiering voor trouwfeesten, beurzen, evenementen. Door hun omvang geven ze grote ruimtes heel wat kleur. 

De Delphinium: lees er alles over

De Delphinium

Delphinium consolida of Wilde Ridderspoor is een veelgebruikte bloem in boeketten. De Wilde Ridderspoor kent wel 400 soorten, van lichtblauw tot donkerpaars en wit en roze. De Delphinium heeft een lange plantensteel, waarbij de bloemetjes op de stengel groeien. De bloemen hebben ongeveer 3 tot 7 blaadjes.

Oorsprong

De botanische naam Delphinium is afkomstig van het Latijnse woord voor ‘dolfijn’, omdat de knoppen van de bloem met een beetje fantasie doen denken aan een dolfijn. De Nederlandse naam ridderspoor is gemakkelijker te herkennen aan zijn riddersporen, die net als ridder een spoor draagt dat naar achteren wijst.

Bloeitijd

De bloeitijd van de Delphinium is van juni tot en met juli.

Verzorging

Het is heel belangrijk dat je de stelen schuin afsnijdt. Zo vergroot je de oppervlakte die de de Delphinium kunnen gebruiken om water te drinken en nemen de vaten van de Delphinium het water gemakkelijker op. 

Zet de bloemen niet te diep in het water en zorg ervoor dat er geen bladeren in het water komt. Als er bladeren in het water komen, zorgen bacteriën ervoor dat de Delphinium minder lang mooi blijven. Verschoon het water ook regelmatig.