fbpx

De Lisianthus

Lisianthus

De veelzijdigheid aan kleuren maakt van de Lisianthus een favoriet bij feestelijke aangelegenheden of een zomers cadeau.  

Ontdek alles over de Lisianthus

De Lisianthus

Er zijn weinig bloemen in zoveel kleuren verkrijgbaar als de Lisianthus. Je vindt ze in het wit, crème, blauw, roze, lila, paars en zalmkleurig. Sommige bloemen hebben zelfs bloemblaadjes met meerdere kleuren. De bloemblaadjes van de Lisianthus zijn heel zacht en gevoelig. 

Oorsprong

De sympathieke symboliek van de Lisianthus is onder andere het symbool van dankbaarheid. De Lisianthus komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. Daar groeit ze in rivierbeddingen van de woestijn en in prairiegebieden. De Lisianthus mag dan van origine wel Amerikaans zijn, uiteindelijk waren het Japanse kwekers die zorgde voor de populariteit van de bloem in de jaren 30. Uit de kruising die zij maakten ontstond de moderne Lisianthus van nu. 

Bloeitijd

Door gebruik te maken van optimale teeltomstandigheden, is de Lisianthus het hele jaar door verkrijgbaar. 

Verzorging

Het is heel belangrijk om de Lisianthus schuin aan te snijden. Op die manier vergroot je het drinkoppervlak van de snijbloem en verleng je de levensduur. 

Let erop dat je bloemist de bladeren van de steel zorgvuldig verwijdert. Als er bladeren in het water blijven hangen, gaat je snijbloem minder lang mooi blijven. De algen zorgen er dan voor dat de bloem wordt aangetast. 

Bij Crea-fleur korten we de Lisianthus ook meteen een paar centimeter in. Als je een boeket bestelt bij Crea-fleur, dan krijg je de bloem ook meteen mee met vers water in een emmertje. Wil je meer weten over hoe je boeket bloemen lang goed blijft? Lees dan hier (link naar blog) alle tips voor de optimale verzorging.