fbpx

Waar je best op let bij het kopen van een echte kerstboom

Waar je best op let bij het kopen van een echte kerstboom

Hou jij ook zo van kerst, de mooiste tijd van het jaar? Echte kerstliefhebbers staan al te popelen om de kerstballen in hun kerstboom te hangen. Wij helpen je graag met je keuze voor de juiste kerstboom, zodat je tijdens kerstmis en de dagen erna nog steeds van je boom geniet. Hier lees je alvast de tips die jij nodig hebt voor het uitzoeken van de perfecte kerstboom.

Naaldverlies

Hoe weet je dat een boom niet vers is? Dat zie je aan de groene naalden. Schud eens flink met de boom om te zien of er naalden uitvallen. Als je een boom koopt, mogen de groene naalden er nooit afvallen. Is dat wel het geval, dan zoek je beter een andere kerstboom uit. 

 

Dennengeur

Ook de dennengeur is een belangrijke indicatie of je te maken hebt met een verse boom. Als de boom vers is, dan ruik je het aroma van de kerstboom nog heel sterk. 

 

Herplanten

Een aantal kerstbomen lenen zich goed om met de wortelkluit eraan te kopen. Dat is de aarde die om het wortelstelsel van de boom heen zit, zoals bijvoorbeeld een Blauwspar of een Servische spar. Koop je je boom met de wortelkluit eraan, dan heb je met geluk na een jaar nog plezier van je boom. Als je de boom met kluit dagelijks water geeft, behoudt de boom ook zijn dennengeur en mooie, groene kleur. 

 

Tijd voor een nieuwe kerstboom?

Ben je op zoek naar een nieuwe kerstboom om 2020 sfeervol af te sluiten? Crea-fleur heeft een goede selectie kerstbomen gemaakt om jouw woonkamer te verrijken met een mooie kerstboom. In de webshop vind je ons assortiment.

 

Merry christmas!