fbpx

Deze week: week van de tulp

Tulp

Met tulpen is het al snel een beetje voorjaar in huis. En dat is natuurlijk het leukst als de tulpen zo lang mogelijk bloeien. Met deze tips lukt het je om lang te genieten van tulpen op de vaas.

Soorten tulpen: alle kleuren van de regenboog

Er zijn heel veel verschillende soorten tulpen. Enkele of dubbele, tulpen die vroeg in het seizoen bloeien of tulpen die laat in het seizoen bloeien, dubbele of gekartelde bloemblaadjes. De tulp is er in bijna alle kleuren van de regenboog: rood, roze, geel, oranje, paars, groen, maar ook in het wit. En meer zelfs: er zijn soorten tulpen die zelfs meerkleurig zijn. Vanaf januari tot en met april vind je de tulpen terug in onze bloemenwinkel.

 

Hoe verzorg je je tulpen in de vaas?

Heb je een prachtig boeket tulpen in huis gehaald? Dan geven we je graag heel wat tips om zo lang mogelijk plezier te hebben van je tulpenboeket. Hoe verzorg je een tulpenboeket? En hoe schik je tulpen in een vaas? We helpen je ermee verder!

 

  • Zet de bloemen als je ze gekocht hebt eerst een tijdje in een emmer water. Zo kan de bloem goed drinken. Nog beter is als je het boeket in een emmertje water bij de bloemist koopt.
  • Wat je misschien al wist van de tulp is dat deze bloem een snelle groeier is. Tulpen groeien nog een tijd door als ze in een vaas staan. Mochten de tulpen toch gaan hangen, snijd dan opnieuw een stukje van de steel schuin af.
  • Snijd de stelen schuin af en zet ze in een vaas met ijskoud water.
  • Zet de vaas zeker niet in de zon, maar op een wat koelere plek.
  • Ververs regelmatig het water.

 

Deze week: week van de tulp

Zelf een tulpenboeket bestellen? Dan kan je op de webshop van Crea-fleur terecht tijdens ‘De Week van de Tulp’. Voor €21,50 heb je al een mooi voorjaarsboeketje tulpen op je tafel staan! Bekijk het tulpenboeket op de webshop.