fbpx

Zuiveren planten écht de huis binnenshuis?

Zuiveren planten écht de huis binnenshuis?

Planten geven ons interieur meteen een huiselijk karakter. Maar zuiveren ze de lucht binnenshuis ook? 

Onderzocht en bewezen

‘Factcheckers’ zocht het uit en levert het bewijs! Wil je de lucht binnenshuis op een natuurlijke manier zuiveren? Dan zijn meer planten in huis een goed idee! Hoe meer planten, hoe zuiverder de lucht. Hoe groter de bladeren van de plant, hoe groter de kans dat de plant de lucht nog beter gaat zuiveren. Wil je graag inspiratie voor luchtzuiverende planten? Wij maakten een selectie van de mooiste luchtzuiverende planten!

Top 5 luchtzuiverende planten

Asplenium

Asplenium

De asplenium is een varen met een mooi, appelgroen blad. Je herkent ze aan de gegolfde rand van hun bladeren. De Asplenium staat graag in de “halfschaduw”. Een lichte plek, maar niet in de volle zon. Houd de aarde wel steeds lichtjes vochtig.

Dypsis

Dypsis

De grond van de dypsis of Areca palm moet altijd vochtig blijven, zonder dat de Areca met zijn wortels in een laag water staat. Als kamerplant verdraagt een Areca niet te lang direct zonlicht. Licht daarentegen is wel weer heel belangrijk! 

 

Chlorophytum

Chlorophytum

De graslelie doet niet zo moeilijk over zijn standplaats. Zowel een lichtrijke plek als een plaatsje in de schaduw vindt de plant oké. In de lente en zomer wil de graslelie wel graag een of twee keer per week verwend worden met een scheutje water.

 

Sansevieria

Sansevieria

Sanseveria’s of vrouwentongen zijn planten die weinig water verbruiken en daarom een plantensoort die gemakkelijk te onderhouden is! De plant kan op verschillende plekken staan, zowel in de zon als in de schaduw.

 

Spathiphyllum 

Spathiphyllum

Spathiphyllum

De Spathiphyllum of Lepelplant is een makkelijke, bloeiende kamerplant, die het goed doet op een standplaats met minder licht. De lepelplant kan je nooit te veel water geven! Wel belangrijk is dat je hem nooit in direct zonlicht zet en in een kamer waar genoeg vocht is. 

 

Zuiver de lucht binnenshuis op een natuurlijke manier

Heb je meer advies nodig of wil je graag eens komen kijken naar de kamerplanten? Kom dan langs bij de winkel van Crea-fleur. We helpen je graag verder voor een perfecte plant naar jouw smaak.