fbpx

Helleborus: de doorgewinterde bloeier

Dat de Helleborus ook de naam kerstroos draagt is geen toeval. De Helleborus is een perfecte plant om de winterperiode te doorstaan! 

Maar wat maakt de Helleborus nu net zo speciaal? Wij zetten de voordelen van de Helleborus voor je op een rijtje!

 

Winterhard

Staat de Helleborus in de volle grond, dan is hij winterhard tot ongeveer -20° celsius. Belangrijk om te weten is wel dat de Helleborus houdt van een beschutte standplaats. Hij houdt namelijk niet van een ijskoude bries. Als de Helleborus in een pot staat, kan hij bij strenge vorst beter binnen worden gezet. Maar niet warmer dan 10° celsius.

 

Lange bloeier

De Helleborus is niet alleen een winterharde, maar ook een winterbloeiende plant. Afhankelijk van het soort Helleborus dat je kiest, bloeit de plant van december tot april. 

 

Weinig verzorging nodig

De Helleborus heeft bovendien weinig verzorging nodig. Het enige wat je elk jaar moet doen, is je Helleborus snoeien. Wanneer je ziet dat de bloemknoppen van je Helleborus eraan komen, is het een goed moment om de schaar in het oude blad te zetten. Hoe snoei je de Helleborus best? Knip de bladeren weg die te ver naar onder zakken. Anders verstikken ze mogelijk de opkomende bloemstengels. Haal ook al het blad weg dat beschadigd is of die tekenen vertoont van bladvlekkenziekte. Die ziekte herken je aan de kenmerkende bruine vlekken.

 

Heb je graag meer advies?

Spring dan gerust eens binnen bij Crea-fleur. Wij denken graag met je mee over welke plant je het beste kiest.