fbpx

Hoe lang plezier hebben van je tulpen?

Je hoort het bloemenliefhebbers regelmatig zeggen: tulpen groeien (zelfs zonder de knol) razendsnel en laten daardoor vrij snel “hun kopje” hangen. Toch kunnen je tulpen één week goed blijven en kan je het slaphangen van je tulpen tegengekomen. Maar hoe verleng je de levensduur van je tulpen dan?

 

Verzorgingstips

 

Water, water, de rest komt later!

Het allerbelangrijkste is water geven aan je tulpen. Let er dus goed op dat je bloemist de tulpen in het water in de winkel bewaart. Zet de tulpen ook meteen een tijdje in een emmer water nadat je de tulpen hebt gekocht. Zo kan de bloem goed drinken.

 

Vergroot het drinkoppervlak van de stengels

Snijd de stelen schuin aan met een scherp mesje. Zo vergroot je het oppervlak waarmee de bloem van het water kan drinken. Zet de bloemen in een vaas met extra koud water. Vergeet ook niet om het water regelmatig te verversen. Vers water zorgt er immers voor dat de tulp mooi recht blijft staan.

 

Kies een koel plekje

Van directe zon verbranden de tulpen. Zet ze daarom liever op een koele plek, met indirect licht. 

 

Doorgroeien

Tulpen groeien nog een aantal centimeters door. Daarom is de keuze van de vaas heel belangrijk, om de tulpen zo voldoende te ondersteunen. Zorg er dus voor dat de vaas hoog genoeg is. De vaas mag in het begin gerust wat hoger zijn dan de tulpen zelf. Mochten de tulpen toch gaan hangen, snijd dan opnieuw een stukje van de steel schuin af.

 

Wil je het zelf uitproberen?

Kijk je ernaar uit om zelf een mooie bos lentebloeiers in je woonkamer hebben? Kom dan nog tot zondag langs bij Crea-fleur en profiteer van de 2+1 gratis actie op de bosjes tulpen.