fbpx

Dilemma: een echte kerstboom of een kunstkerstboom?

Dilemma: een echte kerstboom of een kunstkerstboom?

Denk je aan kerstmis, dan denk je meteen aan die prachtige, groene boom die in het midden van je woonkamer prijkt. Maar de juiste kerstboom vinden is niet altijd even gemakkelijk. De eerste keuze die je maakt: de authentieke kerstboom of de kunstkerstboom? In deze blog leggen we de voor- en nadelen van een echte en een namaak kerstboom naast elkaar. 

 

Authentiek karakter

Geen enkele levende kerstboom is hetzelfde en dat is net de charme van elke boom. Iedere kerstboom heeft een unieke vorm. Daarnaast is ook de typische geur van kerstgroen in je huis onmisbaar. Het aroma van de dennennaalden staat pertinent op nummer één waarom mensen voor een echte kerstboom kiezen.

Milieuvriendelijker

Koop jij graag milieubewust? Zorg dat je een kerstboom koop bij een bloemist die de kerstbomen zelf kweekt. Zo vermijd je vervuiling door transport van de kweker naar de bloemist. In dat opzicht is een kerstboom dus veel milieuvriendelijker dan de namaakversie. Een echte kerstboom is een natuurlijk product, in tegenstelling tot de nep kerstbomen waarbij vaak metaal en plastiek te pas komt. Hergebruik je kerstboom ook door hem in je tuin te planten en volgend jaar opnieuw in je woonkamer te stallen. 

Prijs-kwaliteit

Kies je voor een goedkopere kunstkerstboom, dan krijg je de klus om de boom uit te vouwen er meestal gratis bij. Je hebt kunstkerstbomen waarbij de lichtjes inclusief zijn en waarbij je kerstboom maar uit drie stukken bestaat. De keerzijde van de medaille is dat deze alternatieven meestal een stuk duurder zijn. 

Naalden verliezen

Het is wellicht de belangrijkste reden waarom mensen kiezen voor een kunstkerstboom, ten opzichte van een echte kerstboom: die naalden die je iedere dag met de stofzuiger moet opzuigen. Toch kan je ook met een echte kerstboom slim kiezen en heel wat minder last hebben van naalden. Welke boom je daarvoor moet kiezen: de Nordmann. De Nordmann vertoont veel minder naaldval dan de andere kerstbomen. Daarnaast prikken de naalden ook minder, omdat ze net heel zacht zijn.

 

Op zoek naar een echte kerstboom?

Bij Crea-fleur vind je verschillende kerstbomen terug, afhankelijk van waar jij precies naar op zoek bent. Vind je de beperkte naaldval belangrijk, of ben je eerder op zoek naar een boom die je gemakkelijk kan versieren? Check de webshop van Crea-fleur en wij helpen je graag met jouw kerstboom om van 2020 een warme afsluiter te maken.