fbpx

De Astrantia

Astrantia

De Astrantia heeft mooi, witte-roze tot grijs-roze bloemen met rozige schutblaadjes. De bloem combineert zwarte stelen met felle, paarse bloemen met een zoete geur. 

Ontdek alles over de Astrantia

De Astrantia

De Astrantia behoort tot de schermbloemige planten of in het latijns de Apiaceae. Het scherm is een verzameling van heel veel kleine bloemetjes, waardoor het in zijn geheel één bloem lijkt te zijn. De schutbladeren vormen bij de schermbloemigen het omwindsel. Ook de schutbladeren geven heel wat kleur aan de bloem. 

Oorsprong

De Astrantia is afkomstig van Oost-Europa en Azië. Astrantia is een oude plantennaam, maar de exacte betekenis ervan blijft nog steeds onduidelijk. Wat zeker is, is dat het woord “astron” ster betekent. Wellicht verwijst dat naar de bloemen die stervormig zijn. 

Bloeitijd

De Astrantia is verkrijgbaar van mei tot en met oktober.

Verzorging

Het is heel belangrijk om de Astrantia schuin aan te snijden. Op die manier vergroot je de sapstroom van de snijbloem en verleng je de levensduur. 

Let erop dat je bloemist de bladeren van de steel zorgvuldig verwijdert. Als er bladeren in het water blijven hangen, gaat je snijbloem minder lang mooi blijven. De algen zorgen er dan voor dat de bloem wordt aangetast. 

Bij Crea-fleur korten we de Astrantia ook meteen een paar centimeter in. Als je een boeket bestelt bij Crea-fleur, dan krijg je de bloem ook meteen mee met vers water in een emmertje. Wil je meer weten over hoe je boeket bloemen lang goed blijft? Lees dan hier alle tips voor de optimale verzorging.