Snijbloem van de maand

Hortensia snijbloem

Hortensia

Hortensia: bloem van de maand

De hortensia is een van de meest populaire bloemen uit het rijk der groen. Toch vinden wij het belangrijk om de hortensia tijdens de maand september in de bloemetjes te zetten. September is de maand waarin de zomer voorzichtig plaats maakt voor de herfst en dan is de hortensia net op zijn best. De diepe kleuren wit, roze en blauw kleuren dan mooi door naar meer herfstige tinten rood, bruin en groen. De perfecte keuze als je het herfstgevoel in huis wil halen.

 

Waarom zijn hortensia’s steeds een goede keuze?

  • Snijhortensia’s behouden hun kleur vanaf het moment dat ze afgesneden worden. Je hebt dus langer plezier van de kleur van je hortensia. Je kiest dus gewoon een kleur die je in de bloemenwinkel mooi vindt. Zo kan je kiezen voor jonge, frisse bloemen of bloemen die al een mooi herstkleurtje hebben. Weet wel: hoe verder de hortensia is doorgekleurd, des te langer houdbaar ze is. 
  • De hortensia’s lenen zich heel goed voor ingedroogde bloemstukken, omdat ze rijk van kleur blijven. De grote bolvormige bloemen zijn de blikvanger in elk bloemstuk. 
  • De meeste hortensia’s kan je gemakkelijk in de pot houden. Je gebruikt best een pot van minstens 40 tot 60 centimeter diameter en diepte. De wortels van hortensia’s groeien snel en zo geef je ze genoeg ruimte om hun gang te gaan. 

 

Hoe geef je je Hortensia genoeg liefde? 

  • Snijhortensia’s zet je best op een schaduwrijke plaats. Vul de pot wat aan met potgrond, met eventueel wat schors of mulch, om te vermijden dat je de grond uitdroogt. 
  • Geef je Hortensia voldoende water, maar laat de plant ook voldoende afwateren. Van staand water gaan de wortels van de Hortensia’s namelijk rotten. 
  • Hortensia’s hebben niet veel meststof nodig. Op die manier houd je de bladgroei onder controle en geniet je toch van een bloem in volle bloei. 

 

Elke maand kiest het Bloemenbureau een ‘snijbloem van de maand’. Samen met experten uit de sierteelt kiezen ze een bloem die de afgelopen tijd aan populariteit gewonnen heeft of net eentje die niet zo bekend is maar zich toch perfect leent om te bloeien in een woonkamer.