Plant van de week

Strelitzia plant www.bloemenbureauholland.nl

Strelitzia

Strelitiza: plant van de maand

Met haar tropische uitstraling is de Strelitzia haar bijnaam als paradijsvogelbloem en vogelkopbloem meer dan waardig. Door de grote, opstaande stengels en de langwerpige schutbladen heeft deze prachtige woonplant wat langer tijd nodig om te groeien en bloeit de plant vrij laat in het seizoen. Daarom is september de uitgelezen maand om deze laatbloeier een plekje in je huis te geven.

Wat maakt de Strelitzia zo speciaal?

  • De Strelitzia heb je niet voor even. Deze decoratieve plant kan tot wel 8 jaar oud worden en blijft rijk in het blad. 
  • Door de impressionante, horizontale bladeren heb je een echte eyecatcher in je woonkamer.
  • De plant verpotten hoef je maar om de 2 jaar te doen. De plant geeft duidelijk aan wanneer het tijd is om de verpotten, want de Strelitzia groeit letterlijk uit de pot.
  • De Strelitzia is een sterke plant en heeft daarom niet veel last van ziektes. 

Hoe verzorg je een Strelitzia ? 

  • Door zijn Zuid-Afrikaanse roots is de Strelitzia een echte zonneklopper in de zomer. Plaats de Strelitzia op een plek waar hij lekker kan genieten van het zonnetje zoals een terras of balkon en je krijgt een plant in volle bloei in ruil. In de winter doet hij graag een winterslaap en plaats je hem best wat droger en koeler. 
  • Merk je bruine bladpunten op bij de Strelitzia? Dan kan je die simpelweg afknippen. Haal ook oude verdroogde bladeren uit de plant. Op die manier bevorder je opnieuw de groei van je plant.
  • In de zomer mag je de Strelitzia rijkelijk water geven. In de winterperiode mag je de grond laten opdrogen voordat je de plant opnieuw water geeft. Geef de plant nog steeds één keer per week water, maar verminder wel de hoeveelheid. Besproei ook de bladeren regelmatig met water. 

Elke maand kiest het Bloemenbureau een ‘woonplant van de maand’. Samen met experten uit de sierteelt kiezen ze een plant die de afgelopen tijd aan populariteit gewonnen heeft of net eentje die niet zo bekend is maar zich toch perfect leent om te bloeien in een woonkamer.